Porady cenniejszej niż spadek,
Bym kochał kobietę z rozsądkiem, żołądkiem."
Gdzie można zjeść najlepszy obiad jeśli nie u babci. A teraz wyobraźcie sobie, że w naszej kuchni zasiadło dziś 40 babć i kilku dziadków. Wpadłyśmy jak śliwki w kompot. Biesiada zaczęła się jeszcze przed podaniem jedzenia, bo jak nie śpiewać i bawić się w takim towarzystwie.
Było smacznie, głośno i aromatycznie.
Śliwka suszona zawijana w boczku z sosem musztardowo-miodowym – czyli palce lizać!
Składniki:
• 12 plastrów wędzonego boczku
• 12 suszonych śliwek kalifornijskich
• 3 plasterki sera żółtego
• 100 ml wina czerwonego półwytrawnego
Zawijamy śliwkę z serkiem w boczek, przebijamy wykałaczką, na blaszkę i do piekarnika (180 stopni) na 10 minut.
Sos
Składniki:
• 3 łyżeczki musztardy
• 3 łyżeczki miodu
• 1 łyżkę soku z cytryny
Danie gotowe :D
Smacznego!
Dziewczyny, świetny pomysł i bardzo szlachetna inicjatywa! :-)
OdpowiedzUsuńŻyczę wielu sukcesów i satysfakcji, której na 100% Wam nie zabraknie :-)
Pozdrawiam!
Ola